NIEUW Dakota Lite Beamset BBA-2500

OPRITVERKLIKKERS / BEVEILIGING

Prijs:490.00EUR

Dakota Lite Beamset BBA-2500

 

De Dakota Lite Beamset (BBA-2500) is een complete set bestaande uit een lichtsluis met sensoren op zonne-energie en een bel die binnen geplaatst kan worden. Het systeem is eenvoudig te installeren en heeft geen bedrading nodig.


De lichtsluis wordt gevoed door lithium ion batterijen die overdag opgeladen worden door middel van zonnecellen in de sensoren. De sensoren van de lichtsluis kunnen tot  maximaal 90m uit elkaar geplaatst worden, waarbij ze een signaal doorgeven aan de bel, die tot wel 700 m (afhankelijk van het terrein en de aanwezige bebouwing) van de sensoren verwijderd kan zijn, bij elke keer dat de lichtsluis door een passant onderbroken wordt. 


Door de techniek van de lichtsluis worden geen bewegingen gedetecteerd die buiten het bereik van de sluis plaatsvinden. Dit maakt het systeem ook nog eens ongevoelig voor kleine objecten zoals dieren en vallende bladeren. Bij de juiste montage worden (huis)dieren niet gedetecteerd terwijl personen en voertuigen wel gedetecteerd worden. Meerdere sensorparen en PIR/bewegingsmeldersensoren (van het type Dakota Lite) kunnen gekoppeld worden om een terrein rondom te beveiligen.


De standaard ontvanger is voorzien van meerdere beltonen en een volumeregeling. Bovendien heeft het de mogelijkheid om externe apparatuur (zoals verlichting, sirenes of een draadloze bel) aan te sturen. Deze ontvanger wordt gevoed met een 12V adapter.

De Dakota Lite Beamset kan uitgebreid worden met de andere componenten van de Dakota Lite serie zoals de PIR/bewegingssensor en de draadloze zakpieper.

 

Wanneer Dakota Beamset ipv een JNStar?

 1.       Als de standaard bel luid moet zijn. (Dakota bel is volume-instelbaar). Een draadloze bel is eveneens aan te sluiten.

2.       De afstand van de sensoren naar de bel > dan 70 m is. Bij de JNStar adviseren we dan een repeater, maar de Dakota kan veel verder (afhankelijk van het aantal en soort obstakels). De Dakota heeft geen repeater.

3.       Als de sensoren gemonteerd moeten worden aan poeren/stenen pilaren. De Dakotabeam sensoren zijn door de meegeleverde hoekbeugeltjes makkelijk te installeren aan of achter een muur/hek. Het installeren is eenvoudig.

4.       Als er niet zoveel zonlicht is. De Dakota beamsensoren hebben grote verticale zonnepanelen.

5.       Als verschillende sensortechnieken gecombineerd moet worden: Pir sensoren, Beam sensoren, bel en zakpieper zijn allemaal op elkaar aan te sluiten.

Bijvoorbeeld: Een boer wil op zijn oprit een beamsensorpaar en tussen de stallen en in zijn boerderijwinkel een PIR. Omdat hij rondloopt over het erf en wil weten wie van het bezoek naar de boerderijwinkel gaat, wil hij een zakpieper. Op de zakpieper hoort (en ziet) hij eerst de beam (met deuntje X) als iemand het erf opkomt en vervolgens de Pir in de boerderijwinkel (met deuntje Y). Ook op de bel in huis hoor je welke sensor detecteert en verklikt.